על ביטוח לאומי ועל פנסיה לעוזרת ולמטפלת

 מדי חודש כל המעסיק בביתו עוזרת בית ו/או מטפלת נדרש לשלם עבורן הן דמי ביטוח לאומי והן פנסיה לעוזרת ו/או למטפלת. בעוד שהתשלום עבור ביטוח לאומי הינו נפוץ וידוע בקרב הציבור, התשלום הפנסיוני נפוץ פחות.

כבר שנים אנחנו יודעים שעלינו לשלם ביטוח לאומי עבור עוזרת הבית שלנו ועבור המטפלת אשר אנו מעסיקים בביתנו. מי מאיתנו לא זוכר את הפרסומות אשר מעודדות אותנו לשלם ביטוח לאומי בשביל השקט הנפשי שלנו.

ובכן, בשנת 2014 בשביל השקט הנפשי של כל מעסיק ומעסיק בנוסף לתשלום של ביטוח לאומי יש להקפיד גם על ביצוע תשלום עבור הפנסיה של העוזרת.

ולא מדובר בעצה ידידותית אלא בלשון החוק הלכה למעשה.

על-פי החוק, יש לשלם מדי חודש פנסיה לעוזרת הבית ו/או למטפלת. הסכום שיש להפריש לקרן הפנסיה שלהן הינו פועל יוצא של שכרן. למעשה, מדובר ב- 17.5 אחוזים מהשכר שיש להקצות כל חודש לטובת החיסכון הפנסיוני של העוזרת ו/או המטפלת.

בסופו של יום לא מדובר בסכומים גבוהים, ולמרות זאת מעסיקים רבים מתעלמים מהחוק או דוחים את מועד פתיחת קרן הפנסיה עבור העובדת בביתם.

חשוב לדעת כי הביטוח הפנסיוני של עוזרת הבית ו/או המטפלת מכיל גם ביטוח אובדן כושר עבודה וביטוח שארים, ובמקרה שבו המעסיק אינו משלם תשלומים פנסיוניים עבור העובדת שלו, העובדת איננה מבוטחת ובבוא היום, בית המשפט עלול לחייבו לשלם את קצבת הנכות/השארים שהעוזרת  והמטפלת היו זכאיות לקבל, לו הקפיד המעסיק לשלם את התשלומים הפנסיוניים.

אז מהי הדרך הקלה ביותר לפתוח ביטוח פנסיוני לעוזרת בית ולמטפלת?

פשוט נכנסים לעמוד הראשי באתר של המרכז לביטוח פנסיה חובה, ממלאים פרטים ותוך כמה דקות יש לכם ביטוח פנסיוני לעוזרת הבית ולמטפלת.

המרכז לביטוח פנסיה חובה יחשב מדי חודש את סכום התשלום שעליכם להפריש לעוזרת ולמטפלת שלכם ואף יתזכר אתכם שהגיע מועד התשלום הפנסיוני עבורן.

 

האינפורמציה אשר נכתבה במאמר זה הינה לצורך העברת מידע לקהל הקוראים. למען הסר ספק, התנאים אשר רשומים בתקנון קרן הפנסיה הינם התנאים האובליגטוריים!
רוצה שנתקשר אליך?
רוצה לכתוב לנו?
לחץ כאן ליצירת קשר
כל הזכויות שמורות © דליאלון סוכנות לביטוח פנסיוני (2011) בע"מ          Spec: IT Solutions | Interface Design: UXpert | Graphics: Hila Design | Development: DIS